Lees al het laatste nieuws

5 tips om je ramen te beveiligen

5 tips om je ramen te beveiligen

 Helaas komen woninginbraken nog altijd vaak voor. Ramen en deuren zijn de zwakke plekken van je woning en daarom is het van belang dat deze goed beveiligd zijn. We kunnen het inbrekers niet onmogelijk maken, maar we kunnen ze het wel een stuk moeilijker maken en daarmee ontmoedigen. Met deze tips maak je het inbrekers niet alleen lastiger, maar creëer je ook een veiliger gevoel in huis.
 

Tip 1: zorg voor goed hang- en sluitwerk

Het klinkt vanzelfsprekend, een slot op een raam, maar dit wordt door veel mensen onderschat. Een gewoon slot krijgt een ervaren inbreker gemakkelijk open. De voorkeur gaat uit naar hang-en sluitwerk met het SKG keurmerk. Dit keurmerk is gemakkelijk te herkennen aan het SKG logo op de verpakking als op het product zelf. Naast een goed hoofdslot, kan een bijzet slot ook geen kwaad. Goedgekeurde sloten zorgen er niet alleen voor dat je woning goed beveiligd is, het ontmoedigd inbrekers ook om een eventuele poging te wagen.
 

Tip 2: zorg ervoor dat je ramen in goede conditie zijn

Goede sloten zijn pas effectief als de ramen in een goede conditie zijn. Zo heeft het bijvoorbeeld geen zin om het sterkste slot op een houten raam te zetten dat lijdt aan houtrot. Bevinden jouw ramen zich in slechte staat of voldoen ze niet aan jouw comfort wensen? Dan is het raadzaam om je oude ramen te vervangen. Ramen zijn tegenwoordig zo geproduceerd dat ze beter bestand zijn tegen inbrekers. Zo zorgt de stevigheid van aluminium en PVC ramen ervoor dat inbrekers je huis moeilijker kunnen betreden.
 

Tip 3: kies voor dubbel glas

Dubbel glas maakt je ramen een stuk steviger dan enkel glas. Het zorgt er niet alleen voor dat inbrekers het moeilijker hebben om in te breken, het schrikt inbrekers ook af. Dubbel glas maakt namelijk veel meer lawaai wanneer het breekt, wat ervoor zorgt dat inbrekers het sneller op het lopen zullen zetten. Naast veiligheid, zorgt dubbel glas ook voor goede isolatie en heeft u minder last van lawaai buitenshuis.
 

Tip 4: breng inbraakvertragende raamfolie aan op je ramen

Inbraakvertragende folie of veiligheidsfolie is een stevige transparante polyester film, die ervoor zorgt dat een raam minder snel breekt en versplinterd. De folie zorgt niet alleen voor een inbraakvertragende werking, maar ook voor een stukje veiligheid in huis. Naast transparante folie heb je ook nog de keuze uit zon- en warmtewerende folie of anti-inkijk folie. Dan zorg je er ook nog voor dat kostbare spullen niet gemakkelijk opgemerkt worden. 
 

Tip 5: breng barrièrestangen aan voor kleine ramen

Frisse lucht in huis is natuurlijk heerlijk, maar inbrekers vinden openstaande ramen ook heerlijk. Al die ramen zijn voor inbrekers een regelrechte uitnodiging. Vooral badkamer- en wc-raampjes zijn populair onder de inbrekers. Om te zorgen dat inbrekers niet zomaar door deze raampjes kunnen glippen is een barrièrestang voor het raam een effectieve oplossing. Een barrièrestang is gemaakt van aluminium of roestvrij staal en zorgt ervoor dat je ‘s nachts kan ventileren zonder dat er ongewenst publiek binnenkomt.

 


Bron: Bouw & Wonen

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]