Lees al het laatste nieuws

Decoratietips voor de herfst

Om de herfst in huis te halen, zijn er allerlei mogelijkheden. Naast de klassieke herfstdecoratie zal je in dit artikel ongetwijfeld een aantal nieuwe decoratietips vinden. Lees dus snel verder!
 
 
 

Kaarsen (en geuren)

Wie aan gezelligheid denkt, denkt aan kaarsen. Dit soort herfstdecoratie mag dus niet ontbreken. Kaarsen passen overal: in een theelichtje, op een staander, in een windlicht of simpelweg in een vaas. Voor elke interieurstijl zijn er diverse oplossingen.
 
Wil je nog een stapje verder gaan? Kies dan voor geurkaarsen. Aroma’s met kaneel, hout, en naaldbomen halen meteen de herfst in huis. Want gezelligheid draait niet alleen rond visuele prikkels, ook geuren spelen een rol.
 
Nog efficiënter zijn geurrecepten, waarbij je verschillende vruchten en kruiden kookt om hun geur te verspreiden. Kook bijvoorbeeld de schil van vier sinaasappels met een koffielepel kaneel. Of verwarm je oven tot 120°C en plaats er een bakplaat met kaneel, suiker en een klontje boter in. Deze recepten zullen elke geurkaars en luchtverfrisser overtreffen.
 
 
 

Herfstdecoratie uit de natuur

De mooiste herfstdecoratie komt nog steeds uit de natuur zelf. Maak bijvoorbeeld een herfstwandeling en verzamel dennenappels, kastanjes en eikels. Plaats ze in het midden van de tafel in een schaal of vaas – makkelijker kan niet.
 
Voor een extra speelse toets kan je de dennenappels een kleurtje geven. Al wat je hiervoor nodig hebt is spuitverf en een oude krant. Aardetinten of pasteltinten zijn hiervoor een erg goede keuze.
 
Daarnaast kan je allerlei leuke dingen doen met bladeren. Ga naar het bos en zoek een paar geel/oranje herfstbladeren. Wikkel ze rond een theelichtje met een koord en je hebt meteen een leuk stuk herfstdecoratie. Je kan de mooiste bladeren ook in een fotokader plaatsen en op een kast zetten of aan de muur ophangen.
 
Heb je onderweg een aantal takken gevonden? Gebruik ze dan als herfstdecoratie voor jouw interieur. Dunne takken kan je in een vaas plaatsen, terwijl je bij dikke stronken cirkelvormige uitsnijdingen kan maken voor theelichtjes.
 
Het leukste van al is wanneer je alle materialen (takken, dennenappels, mos, eikels, bladeren…) combineert en een krans maakt. Zo’n krans past zowel binnen als buiten. Qua kleurcombinaties, grootten en vormen zijn er honderden mogelijkheden. Laat je fantasie dus maar de vrije loop.
 

Pompoenen

Pompoenen worden vaak gebruikt als herfstdecoratie. Misschien komt deze trend overgewaaid uit de Verenigde Staten, waar men op Halloween pompoenen uitholt en versiert. Ook zonder uitgesneden gezichten zijn pompoenen een leuk decoratiestuk. Zowel binnen als buiten hebben ze tijdens de herfst een plaatsje.
 
Tip: naast de klassieke oranje pompoenen zijn er nog een heleboel andere kalebassen verkrijgbaar. Om het geheel interessant te houden, kan je de verschillende soorten mixen.
 

Accessoires

Er zijn honderden leuke accessoires om jouw interieur een herfst-uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan rieten manden, houten schalen en krukjes die gemaakt zijn van gerecupereerde boomstammen. Daarnaast kan je jouw salon aankleden met kussens en plaids in diverse herfstkleuren. Zoals je ziet kan je met herfstdecoratie alle kanten uit.
 
 


Bron: Gerowonen.be

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]