Lees al het laatste nieuws

Komt er ook een mobiliteitscertificaat voor woningen?

Na het EPC-certificaat nu ook het mobiliteitscertificaat?


Het zou goed kunnen dat een woningverkoper binnenkort een nieuw certificaat moet kunnen overhandigen aan de potentiële koper: het mobiliteitscertificaat. Dit certificaat bevat een M-score, dat aangeeft hoe goed bereikbaar een woning is. Hoe lager de score, hoe beter de woning aansluit op het wegennet en op het openbaar vervoer, maar ook hoe dichter ze ligt bij scholen, ziekenhuizen en winkels. Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege werkt momenteel aan deze mobiliteitsscore voor woningen.
 
Met de mobiliteitsscore wil minister Schauvliege de consument bewust maken van zijn woningkeuze. Volgens haar kan de M-score Vlamingen stimuleren om in "kernversterkende" gebieden te gaan wonen. Op termijn zou de score een oplossing kunnen bieden aan de files. Wie dichter bij alles woont, heeft immers minder de auto nodig. "Als de proeffase goed verloopt, dan wil ik het mobiliteitscertificaat verplicht maken", zegt Schauvliege.
 
De minister sluit niet uit dat de M-score een invloed zal hebben op de woningprijzen. "Maar de meerprijs voor een huis met een goede beoordeling betaalt zichzelf op termijn terug. Je hebt bijvoorbeeld geen tweede auto nodig", luidt het.

Bron: VRT nieuws


U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]