Lees al het laatste nieuws

Zonder Stress terug naar school

 

3 tips om de eerste schooldag te overleven


1 september. De vakantie zit erop. Onze wekelijkse routine keert terug. We beginnen weer te werken en de kinderen zijn elke dag vroeg de deur uit. Met onderstaande tips geef je stress geen schijn van kans tijdens de eerste schooldag.
 

1. ‘Terug naar school’-stress te vermijden met een goeie voorbereiding

Op 1 september is het voor gezinnen altijd opnieuw wennen aan de combinatie werk en school. Een goede voorbereiding is cruciaal om de rust in je hoofd te bewaren en een hectisch vertrek en een uitgeputte thuiskomst te vermijden. De avond van tevoren de ontbijttafel al dekken, de boekentassen klaarzetten, het vieruurtje en de lunch voorbereiden, de kleren voor je jezelf en de kinderen klaarleggen, … Het zijn slechts een paar voorbeelden die de ‘terug naar school’-stress beduidend zullen inperken.

2. Aangenaam thuiskomen na het werken? Eerst grote schoonmaak!

Tijdens de vakantie heb je in principe tijd voor een grote zomerschoonmaak. Maar wie wil daar nu mee bezig zijn? Voeten omhoog, een verfrissend drankje in de hand en genieten maar! Begrijpelijk, maar ook in september kunnen de weergoden ons goedgezind zijn. En er is niets zo rustgevend als een beetje ‘me-time’ op een brandschoon terras na een drukke werkdag. Zeker bij mooi nazomerweer geraak je zo in een-twee-drie terug in vakantiestemming.

3. Terug naar school: iets om naar uit te kijken!

Na een deugddoende vakantie met minder strenge regels, zien kinderen er soms tegenop om terug naar school te gaan. Wil je de pijn wat verzachten? Geef hen dan iets om naar uit te kijken: een leuke outfit die ze zelf mogen samenstellen, een mooie tekening voor de leerkracht of een brooddoos die ze naar hartenlust mogen versieren. Terwijl de kinderen druk aan het knutselen zijn, kan jij ongestoord bovenstaande voorbereidingen treffen.

 

Bron: Logic-immo 25 augustus 2016

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]