Lees al het laatste nieuws

11 November | Ook vrouwendag?

Op de Vrouwendag kan je je zegje doen in de debatten en werkwinkels of gewoon ook nieuwe informatie inwinnen. Daarnaast ontmoet je op de standenmarkt meer dan 30 organisaties uit heel Vlaanderen die er hun werking en activiteiten aan jou voorstellen. Je kunt je ook uitleven in de talrijke creatieve workshops en je krijgt ook telkens opnieuw de gelegenheid te genieten van de vele talenten van kunstenaressen en muzikantes.
 
De Vrouwendag slaat elk jaar haar tenten op in een andere stad. Zo kunnen altijd andere vrouwen en meisjes de Vrouwendag mee voorbereiden en ernaar toe komen.
Elk jaar staat een ander thema in de kijker. Het VOK start altijd met een warme oproep aan lokale vrouwen, meisjes en vrouwenorganisaties om samen het programma van de Vrouwendag uit te werken. Samen met deze mensen zorgen we elke keer voor een heel verschillende programmering.
 
 
Het VOK bevraagt telkens opnieuw de beleidsmakers, vrouwen én mannen, die het voor het zeggen hebben op het domein dat de Vrouwendag centraal stelt. De beloftes die door deze mensen op de Vrouwendag gelanceerd worden, blijven geen loze woorden. Het VOK waakt over de opvolging ervan.
 
 
De vrouwendag ontstond in 1972. Toen trok het pas opgerichte VOK naar het internationale vrouwencongres in Parijs. De VOK’sters waren onder de indruk en besloten om zelf een gelijkaardig evenement in België op poten te zetten.
Centrale gaste Simone De Beauvoir werd meteen uitgenodigd, maar was enkel nog vrij op 11 november. Vandaar dat de 1ste Vrouwendag in België plaatsvond op 11 november, een traditie die het VOK tot op vandaag trouw blijft.

Meer info?
44ste-vrouwendag-2015

 U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]