Lees al het laatste nieuws

Woonbonus: vanaf 2016 ook voor een tweede woning

Woonbonus: vanaf 2016 ook voor een tweede woning

 
Er valt goed nieuws over de woonbonus te melden. Vanaf 2016 zal de woonbonus niet langer meer alleen gelden voor wie een eerste woning koopt. Ook mensen, die al eigenaar zijn van hun huis, kunnen in 2016 een beroep doen op de woonbonus.
 
De Vlaamse woonbonus is het belastingvoordeel voor wie leent voor de aankoop of bouw van een woning, om er zelf te gaan wonen. 
 
Vlaanderen schrapt voor leningen afgesloten vanaf 2016 de voorwaarde van "enige" woning. 
 

Tweede, derde, ... woning


"Het toepassingsgebied van de woonbonus verruimt tot elke eigen woning, ongeacht of het de eerste, tweede of derde woning betreft. Zolang de woning maar bewoond wordt door de kredietnemer bij de betaling van de leningsuitgaven", zegt Jef Wellens, belastingconsulent bij Wolters Kluwer in Het Laatste Nieuws. 
 
"De ingreep stelt paal en perk aan een bizar neveneffect van de Vlaamse woonfiscaliteit. Vandaag kan het belastingvoordeel groter zijn voor wie leent voor een tweede gezinswoning dan voor wie voor het eerst eigenaar wordt." 


Bron: Habitos.be

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site: [ X ]